tirsdag 22. september 2009

Torve' settes i stand


Foto: Kow d.e. 190909 ©
Klikk på bildene for å se større versjon







Øverst: Torget ferdigstilles røftevis slik at trafikken - f.eks. til Storbyen - ikke hindres unødig.


Nederst: Det er ikke bare å legge på stein. Uten skikkelig grunnarbeid, kan resultatet bli så som så.

Endelig skjer det noe på torget. Eller torve' som skikkelige sarpinger sier. Hvis de ikke sier tørje'
I mange måneder har vi ventet på at arbeidene skal komme i gang. Et torg som ikke fugerer som trafikkareal, handelsplass og møtested bidrar til å legge sentrum øde.
Men endelig skjer det altså noe.
Skjønt, først om et år, er arbeidene beregnet å være ferdige. Hvis da ikke en ekstra vrangvillig vinter forårsaker forskyvninger i framdriftsplanen.
Så sarpinger og besøkende må smøre seg med tålmodighet. Av en eller annen uforståelig grunn. Torget burde ideelt sett vært ferdig ved disse tider.
Men la nå fortid være fortid, og la oss se framover. Til et torg som er innbydende og funksjonelt. Et sted hvor folk liker å være. Hvor det er er livlig handel og hvor folk kan regne med å treffe kjenninger og kunne preke med likesinnede.
En levende og aktiv bykjerne, og et bankende hjerte som får livet til å strømme friskere i St. Marie gate og i sidegatene i byens sentrum.
Storbyen er kommet for å bli. Tunejordet også.
Men torget er torget, og sentrum er sentrum.
Det er der byen er. Og der byens puls skal tas.
Men da må byens hjerte, torget, fungere.
Det skal firmaet Stensetting AS sørge for.
La oss håpe at det har forberedt seg godt. Slik at vi neste høst kan nyte et funksjonelt og fungerende torv.
Endelig.

2 kommentarer:

Magnus sa...

Synes det er litt synd at det er så mange butikker i Glengsgata og Pellygata. Hadde vært bedre om disse omkranset Torvet og bidro til å skape et yrende liv på kryss og tvers her. Forhåpentligvis kan det åpne noen utesteder eller noe sånt der nede i det minste.

winther sa...

Her trenger vi vel både og. Skal noe skje, må "trøkket" holdes oppe. Du kjenner sikkert mange. Bruk Sarpefans.no, sarpeliv.no, papiravisene, etermediene og alle tilgjengelige kanaler til å fremme forslag og peke på viktigheten av et levende sentrum. "Fred er ei det beste, men at man noget vil!"
Damene mobiliserte nettopp. Flere slike "stunts", så kommer folk av ren nysgjerrighet. Og er de først kommet, og har funnet noe de liker, kommer de kanskje på ny. Lasset består av mange små strå.