onsdag 9. september 2009

Flott "Friplass" for friidrett


Foto: Kow d.e. 050909 ©
Klikk på bildene for å se større versjon







Øverst: Et flott aktivitetsområde for friidrett, turn og lek. Begrepet "friplass" har fått nytt innhold.
Nederst: Her kan du kaste, løpe, krabbe og rulle og finne på mye rart.

Sarpingene er "piloter".
Som første kommune i landet har Sarpsborg bygd og tatt i bruk en "Friplass".
Dvs. et allaktivitetsområde for friidrett og lek som skal kunne brukes såvel til uorganiserte aktiviteter som til organisert idrett, til skole og til skolefritidsordning.
Plassen har kastevegg for ball, kastefelt for spyd, diskos, kule og slegge, balansebom, skranker, svingstang, løpebane og grusbane.
Plassen og mulighetene til trening og fysisk utfoldelse bør gi friidretten i Sarpsborg et løft - både i form av bedre rekruttering og bedre muligheter til trening.
Friplassen er ikke reservert for stevner og arrangementer, men er et aktivitetsområde som mange barn skal kunne bruke, ikke bare de som ønsker en karriere innen friidrett, sier ordfører Jan Engsmyr i følge Sarpsborg kommunes nettside.
Jeg står i Norges flotteste skolegård, sa Friidrettsforbundets generalsekretær, Ketil Hildeskår, under åpningen. Han håpet at plassen vil bli godt utnyttet med mange aktiviteter både på dagen og kvelden. Når barna trives og bruker Friplassen, er den en suksess, sa han.
Og Morten Roa fra Kultur- og kirkedepartementet sa at Sarpsborg har all ære av å ha skapt et kreativt og spennende anlegg. Han mente at Friplassen i Sarpsborg vil være et mønster for andre.
Plassen er resultat av et samarbeid mellom Sarpsborg kommune, Norges Friidrettsforbund og Kultur- og kirkedepartement. Kommunen har betalt 6 av de 8 millionene anlegget har kostet, og Friidrettsforbundet 1 million. Den siste millionen er "tippemidler".
Det er Sarpsborg Park og Anlegg som har bygd plassen som ligger på Sandbakken i Skjeberg - like ved skolene og med lett adgang fra Skjebergveien.
Bra jobba, Sarpsborg!
Dette kan dere være stolte av.
Nå gjelder det å bruke - og ta vare på! - herlighetene.
Se bilder fra åpningen av plassen på sa.no

Ingen kommentarer: