fredag 4. september 2009

Bjarne S. Aaserød: Sarpingene sviktet ikke





Bjarne S. Aaserød mener at
Robert Normann-festivalen
var en suksess.
(Foto: Nettsiden Kulturkameratene)


- Vi er ikke skuffet over frammøtet i Kulås, sier leder Bjarne S. Aaserød, i Sarpsborg Jazzklubb til SarpsborgNotater.
Aaserød er uenig i at sarpingene sviktet arrangementet og Robert Normann, slik vi skrev i går.
- Riktignok var det bare om lag 150 tilhørere under konserten i Kulås, men problemet var ikke frammøtet, men at det var valgt feil arena, mener Aaserød. - Kulås er for stort. Normann-festivalen er et arrangement for mindre, mer intime steder.
- Så du er ikke skuffet over interessen og frammøtet?
- Absolutt ikke. Fredag var det overfullt på Glenghuset, og i restaurantgata hørte mellom 1000 og 1500 mennesker på Kjell Karlsens orkester, også han sarping. Dessuten måtte 20 – 30 personer gå skuffet hjem fra et av de andre arrangementene, nemlig foredraget om Robert Normann. Der var det fullt hus med 170 personer til stede.
- Det høres jo overbevisende ut.
- Ja, og det stanser ikke der. Nattkroa med jamsession var også full. Ca 500 var innom Borgarsyssel Museum og hørte på Hot Club de Norvège, Bajazz og Jon Eberson Trio.
- Så da var festivalen en suksess?
- Ja, det må vi trygt kunne si. Vi er fornøyde. Og optimistiske med hensyn til framtiden.
- M.a.o. ingen planer om å sette punktum med årets arrangement?
- Har aldri vært inne på tanken. Normann-festivalen er kommet for å bli.
- Og Normann-museet? Hvordan er interessen, og hvordan går det med andelstegningen?
- Museet besøkes jevnlig. Jeg vil anslå at om lag 1500 personer har vært innom museet siden åpningen 20. august. Det er bra, så det er vi fornøyd med.
- Og salget av andeler? Klarer dere økonomien?
- Bestillingene tikker inn. Jevnt og trutt. Også fra folk utenfor Sarpsborg. Vi ser selvfølgelig gjerne at flere tegner andel i museet. En andel koster 1000 kroner og kan kjøpes ved innbetaling til Normann-museet, konto 1030 11 18495.
Sier Bjarne S. Aaserød som altså slett ikke er enig i vårt innlegg i går der vi gikk i rette med sarpingene fordi de sviktet det enestående kulturevenement som Normann-festivalen er.
Sarpingene sviktet ikke, som Aaserød så overbevisende dokumenterer. De gikk tvert i mot mann og kvinne av huse for å være med å gjøre ære på vårt musikalske og berømte bysbarn, Robert Normann.
For arrangørene var festivalen en stor suksess og en oppmuntring til videre arbeid. Normann-festivalen er ikke en døgnflue. Den fortsetter, som primus motor og leder i Sarpsborg Jazzklubb, Bjarne S. Aaserød, understreker.
Se ellers fyldig program for tiltak i regi av Sarpsborg Jazzklubb denne høsten, på nettstedet http://www.sarpjazz.no/

Ingen kommentarer: