fredag 13. februar 2009

Gratulerer, Sparta!

Sparta er seriemester i ishockey.
Etter scoringer av Jonas Elofsson, Petter Witnes, Daniel Wessner og Per Tengvert slo laget Lørenskog, mens Hamar tuktet Vålerenga.
Dermed falt brikkene på plass. Sparta leder med 10 poeng og er mester.
Det skal fortsatt spilles om 9 poeng, så vi vet ennå ikke hvor stor seieren blir, men førsteplassen er sikret. Det kan ingen gjøre noe med.
Førstkommende søndag skal Sparta møte Vålerenga på Jordal Amfi hvor Comet hentet tre poeng i forrige serierunde. Sparta bør ikke være dårligere.
På tross av at seieren er sikret, blir kampen på lørdag den ”moralske” seriefinalen. Den bør vinnes for å vise at seriemesterskapet er velfortjent, og for at laget skal kunne holde ”koken” fram mot sluttspillet.
Full innsats, og helst seier, er m.a.o. nødvendig for at Sparta skal makte å holde den mentale beredskapen intakt!
Skal Sparta vinne sluttspillet og bøtta bli brakt til Sarpsborg i år, må laget ikke slappe av på årvåkenheten før siste kamp for sesongen er ferdigspilt.
Å tro at Sparta ikke har ”noe å kjempe for” i de tre gjenstående serierundene er derfor en kapital misforståelse som lett kan bli skjebnesvanger. Vi har fjorårets fiasko friskt i minne og ønsker ingen gjentakelse.
- Vi pådrar oss noen dumme utvisninger, sier Jonas Andersen til SA Nettradio om hvorfor det ble en nervøs avslutning på kampen.
Nettopp! Overlat til andre å spille i mindretall.
Det lønner seg å ha flest mann på banen, ikke sant? Så la dere for all del ikke lokke utpå av nevekjemperne til Shampo.
Husk: Dere er ishockeyspillere, ikke pugilister!

Ingen kommentarer: