søndag 31. august 2008

Sarpsborg Sparta hjem med 3 poeng i kofferten

Øyvind Hoaas (øverst) og Ole Jørgen Halvorsen (nederst) scoret to meget verdifulle mål i Haugesund.

FK Haugesund - Sarpsborg Sparta 1-2

Haugesund lå et godt stykke foran SSFK på tabellen før helgens kamp, så det var ingen grunn til å tro at sarpingene skulle hente 3 poeng i sildabyen.
Men bylaget gikk til oppgaven med krum hals.
Selv ikke en Haugesund-scoring i det 26. minutt, tok fra sarpingene pågangsmotet.
Vel 10 minutter senere brakte Øyvind Hoaas balanse i regnskapet etter en vellagt corner fra Maktar Thioune.
Dermed kunne lagene gå til pause på stillingen 1-1.
Men det kunne like gjerne vært 2-1 til Sarpsborg Sparta, for etter tre kvarter setter Hoaas et knallskudd i treverket etter flott forarbeid av Kristoffer Weckström, men centimeterne er ikke på Sarpsborg Spartas side.
Etter hvilen går sarpingene offensivt ut. Kanskje har det funnet sted en peptalk i pausen, for det går ikke mer enn fire minutter før Ole Jørgen Halvorsen setter ballen i nettmaskene.
Og under over alle under: Sarpelaget klarer å holde på ledelsen og kan gå av banen tre poeng rikere.
Det er tre poeng som kan vise seg gull verdt.
Haugesunds Avis mener at seieren var fortjent. Sarpsborg Sparta var det beste laget - ville mest og skapte mest. De hindret Haugesund i å komme framover på banen, og utnyttet i alle fall to av de sjansene de skapte.
Det lover bra.
Når så Hødd og Kongsvinger tapte, mens Alta og Sandnes Ulf spilte uavgjort, var dette en serierunde hvor Sarpsborg Sparta styrket sin posisjon så vel ved egen seier som andres tap.
M.a.o.: En vellykket runde.