søndag 24. august 2008

2-0 ble 2-2

Sarpsborg Sparta - Nybergsund Trysil 2-2

Martin Wiig og Berat Jusufi scoret, men Sarpsborg Sparta gav nok en gang bort ledelsen.

Det er utgjort.
Først scorer Martin Wiig etter 12 minutter, deretter legger Berat Jusufi på til 2-0 ti minutter senere.
Og så rakner det. Igjen.
2-o blir først til 2-1 etter nesten 20 minutter, og så i 2. omgang tillater Sarpsborg Sparta Nybergsund Trysil å utligne.
Det som kunne og burde blitt tre poeng, blir nok en gang en fattig pinne.
Nå hadde riktignok Nybergsund Trysil en stund 13 mann på banen, for 2-1-scoringen kan laget takke en udyktig dommer Rafiq for.
Men dommer'n dømmer - om han aldri så mye tar feil og gjør feil. Dermed gikk to Sarpsborg Sparta poeng i vasken.
Skjønt, sarpelaget må også takke seg selv. Laget har ikke nødvendige defensive egenskaper.
Nøytrale iakttakere mener at laget var "det beste laget" i Kristiansand i forrige serieomgang, men Start scorte og Sarpsborg Sparta tapte.
I denne omgangen var sarpelaget "det beste laget" på Stadion, men spilte uavgjort.
Sånn kan det ikke fortsette. Kall inn taktikk-faglig assistanse for det mangler åpenbart i trenerteamet.
Etter som Hødd og Kongsvinger tapte, og Alta slo Bryne, styrket faktisk Sarpsborg Sparta sin posisjon med det ene poenget de klarte å vinne denne serieomgangen, men Alta kryper innpå.
Og etter som Sandnes Ulf måtte bite i gresset for serieleder Odd, ligger rogalendingene nå bare 1 poeng foran sarpingene.
Så det er fortsatt von i hangande snøre, men det er deprimerende å se hvordan bylaget sløser med sjansene til å klatre på tabellen og sikre overlevelse i 1. divisjon.
Små gleder er bedre enn ingen gleder, men kan vi ikke nå snart igjen få en skikkelig 3-poenger å glede oss over?