lørdag 7. november 2009

Hvem sendte FFK ned?

Hvem spilte og vant på Fredrikstad stadion i går? NRK var ikke helt sikker. En stund mente rikskanalen øyensynlig at det var Sparta som kjempet der ute på gresset. Men heldigvis våknet de etter en stund inne i det store hvite huset i hovedstaden - betryggende langt borte fra begivenhetenes sentrum - og kom til at det var Sarpsborg 08.

Værmeldingen for Fredrikstad i dag. Overskyet, grått og trist. En riktig dagen derpå.


Været i Sarpsborg er - i likhet med humøret - lettere og lysere. Men likevel noe betinget med tanke på kampene mot Kongsvinger neste uke.

Værmeldingene over disse linjene er autentiske.
Det var slik det så ut på værkartet i dag tidlig.
For en gangs skyld forteller nok værmeldingen sannheten: Tåkete, trist og grått i Fredrikstad. Sol og lettere vær i Sarpsborg.
Folk i de to Glomma-byene har det nok ulikt i dag.
Særpingæne kan glede seg over seier på bortebane mot erkerivalen. Og konstatere at det er håp i hangande snøre.
Fre'iksta'-følkæ må bittert konstatere at alt håp er ute. FFK er ute av tippeligaen. Fredrikstad er blitt Adeccotown.
Hvis de rødkledte nå skjelver for økonomien og lurer på hvordan de med sviktende publikumsoppslutning nå når de skal spille i 1. divisjon, skal kunne fiansiere dyre spillerkjøp og avtaler, og en overdrevent "grom" stadion, har de min fulle forståelse.
Her er det rom for mye hodepine.
De blå seierherrene fra gårsdagens batalje er ikke uten økonomiske bekymringer de heller.
Men også når det gjelder økonomiske utskeielser har Sarpsborg 08 spilt i en lavere divsjon.
Heldigvis.
Da blir det lettere å holde hodet over vannet.
Uansett utfallet av kampene mot det tredje Glomma-laget som deltar i kampen om den siste plassen i Tippeligaen.
Nemlig heislaget Kongsvinger.
Skal Sarpsborg 08 felle begge Tom Nordlies lag?
Eller skal Østfold være uten representasjon i Tippeligaen kommende sesong?
Vi går en spennende uke i møte.
Tvi. Tvi.

4 kommentarer:

Olli sa...

Moro å slå Fredrikstad, men er det egentlig noe å feire?

Sarpsborg 08 er jo et godt fotballag i dag mye pga. at Fredrikstad var et tippeligalag. Mange av spillerne er tidligere ffk’ere, entusiasmen og mye av tankegangen har kommet fordi toppfotballen kom til nabobyen Fredrikstad. Sarpsborg08 som klubb er ikke moden for tippeligaen enda, så nå som Fredrikstad rykker ned er det et tap for Sarpsborg08 også. Men slik er vi mennesker. Vi hater våre nærmeste så intenst at det blir destruktivt sett i et større perspektiv. :)

winther sa...

Kanskje har du rett, men jeg tror det ikke. Akkurat som mossingene har strevet med sitt, strever sarpingene med sitt. Ikke som et ekko, eller en skygge av det som skjer ved Glommas utløp, men fordi entusiaster har hatt lyst til å gjøre noe. Og fordi de omsider har fått det til. Tvert i mot tror jeg at FFKs økonomiske styrke og mulighet til å kjøpe seg rett opp til sølvplass på fjorårets tabell, har virket hemmende på sarpefotballen. Ikke inspirerende. Økonomiske tap har Sarpsborg hatt på det også. Først of fremst p.g.a. "troløse" sarpinger som har brukt pengene sine på "Værste'". Men også fordi FFK har forsøkt å gjøre sine hoser grønne hos Sarpsborg 08s naturlige sponsorer. Dette har jeg tidligere skrevet om her på bloggen.

Anonym sa...

Slutter meg 100% til Winthers resonnement! Og tilføyer det faktum at de i lang tid har siklet etter arvegodset vårt; de mange talentene. Sett fra sarpefotballens ståsted var ffk-nedrykket en gave fra oven (tja, litt delaktig var vi jo også selv). Det hersker det liten tvil om. Sarpsborg by oser av en helt annen tro og stolthet på vegne av fotballen nå:) Uavhengig av hvordan det går mot Kongsvinger har S08 nå et langt bedre fundament og grunnlag for å ta ytterligere skritt framover!

winther sa...

Det med talentene har "Anonym" helt rett i. Det gjelder både fotball og ishockey. Dessuten: Seieren over FFK fungerer nok som en "styrkedrikk". Og mange som var tilbøyelige til å avskrive sarpefotballen "fordi vi ikke kan lykkes", har nå fått øyene opp. Så feiring er nok på sin plass.