tirsdag 20. oktober 2009

Sykehusdirektøren flytter til Sarpsborg

Fra nyttår skal direktøren for "Sykehuset Østfold" og hans stab, holde til i Sarpsborg, kan SA fortelle.
Det er et ledd i forberedelsene til byggingen av nytt sykehus på Kalnes.
SA ønsker sykehusdirektøren og folkene hans velkomne til Østfold fylkes hovedstad, Sarpsborg.
Å flytte direktøren til Sarpsborg hvor utbyggingen skal skje, synes uomtvistelig riktig.
Her - på "ort och ställe" som man sier på den andre siden av Svinesund - håper vi at direktøren engasjerer seg maksimalt i framdriften og optimalt i planleggingen av nytt sykehus slik at alle mulige og tenkelige hindringer og vanskeligheter som kan føre til utsettelser og fordyrelser, fjernes før byggestart.
Ved så omfattende prosjekter som byggingen av et nytt, stort moderne sykehus vil det alltid være noen som blir skremt av tallene, og gjerne vil knipe på bevilgningene.
F.eks. ved å bygge minst mulig og billigst mulig. I første omgang. Fordi man - om nødvendig - kan komme tilbake og bygge ut videre senere dersom behovet melder seg.
Det er avgjort den dyreste å minst rasjonelle måten å gjøre ting på.
Planlegging og bygging i èn operasjon er samfunnsøkonomisk billigst, og gir det beste tilbudet til pasienter og ansatte.
Og ingen ting blir billigere ved å bli utsatt. Tvert i mot. Klattvis utbygging er dyrt og medfører som oftest praktiske problemer.
En viktig oppgave for direktøren og hans stab vil derfor være å samarbeide med fylkets stortingsrepresentanter og helsepolitikere om å få aksept hos de regionale helsemyndighetene og hos den nye politiske ledelsen i departementet, for en full og fullverdig utbygging - uten malplasserte innsparinger og avkortninger - initielt og under vegs.
Etter hvert som økonomien tar seg opp igjen, og byggevirksomheten innenfor industri- og boligmarkedet kommer i gang, stiger byggekostnadene.
Jo raskere man kommer i gang på Kalnes, desto billigere kan man slippe fra det. Og desto viktigere vil denne betydelige byggevirksomheten være for økonomien og sysselsettingen i regionen.
Jo snarere direktøren får frigjort seg fra de daglige driftsoppgavene i det eksisterende sykehuset, slått seg ned i Sarpsborg og konsentrert seg om å realisere planene om et stort, fullverdig sykehus på Kalnes, desto bedre er det for de sykehussøkende, de ansatte, for næringslivet og de arbeidssøkende.
Kort sagt: For oss alle sammen.

Ingen kommentarer: