torsdag 1. juli 2010

Pædde.com

Illustrasjoner fra nettstedet Pædde.com

Nytt nettsted hevder at det er "Blåære enn blåbbær".










T-skjorter med særpemotiv selges på det hyperblå nettstedet Pædde.com. Men hvem står bak? Og hvem går pengene til?

På nettet er det dukket opp et nettsted som kaller seg Pædde.com.
Utgiverne som er anonyme, skriver:
"Er du sarping, sarping i hjertet eller kunne ønske du var sarping? Pæddde.com er da stedet for deg! Vi leverer varene når det gjelder å gjøre livet til en blåere opplevelse. Pædde.com er selvfølgelig stolte av Pæddekommen, Fossen, Borregaardspipa, Borg-øl, Rich Bar, KPS, Sagahuset, Badeland, Tunevannet, Kullåsparken og ikke minst Sarpsborg 08 og Sparta Warriors! Og mye annet som vårt kjære Sarpsborg har å by på. Og for å forsterke følelsen av å være vellyket sarping så vi behovet for t-skjorter med sarpepatriotiske temaer. På pædde.com vil vi gjøre livet til en blåere opplevelse og med våre t-skjorter vil du garantert heve statusen i vennekretsen.
PS. Bor du ved Glommas utløp og føler deg støtt av denne websiden - husk at vi er særpingær alle sammen ..."

Hvem står bak?
Nettsiden er grei den.
Enten det nå er en side for særpepatriotær - eller en ren salgsside.
Men hvem står bak?
Hvem støtter jeg hvis jeg kjøper en t-skjorte med særpemotiv?
Det kunne være greit å vite.

Ubrukelig e-postadresse
Ikke nok med at utgiverne er anonyme, men e-postadressen fungerer ikke.
Ikke beskjedrubrikken på nettsiden heller.
Prøver man å sende e-post eller melding, får man som svar at kontakt ikke kunne opprettes.
Om adressen for kjøp fungerer, har jeg ikke prøvd.

Gratulerer
To ganger har jeg forsøkt å sende mail til post@pædde.com for å gratulere og ønske "løkke te" med nettsiden.
Og for å gjøre oppmerksom på at det finnes flere særpepatriotær på nettet.
Nå gjentar jeg forsøket her.
Lykke til.
Tiltaket er fint, det.
Men kryp fram fra gjemselen.
Det ær'nte så fali som dere trur.

4 kommentarer:

Magnus sa...

Det er veldig mange klesbutikker på nettet, særlig t-skjortebutikker, og jeg kan ikke si jeg er så veldig opptatt av hvem som eier dem. Superkul.no som er kjempestore på nett ligger på Greåker, men hvor mange vet det, og vet hvem man støtter ved å kjøpe en skjorte der?

Jeg synes også det er et bra initiativ og oppfatter det som noen som vil tjene penger på en god merkevare, samtidig som de gjør den ennå sterkere. Profitt og idealisme hånd i hånd! Hvorfor skal vi nordmenn lage en motsetning mellom dette alltid? Hvis det er for å ikke virke profittjagende at Visit Sarpsborg bare selger souvenirproduktene sine i butikk og ikke på nett, er det en misforstått idealisme. Ikke alle bor i gangavstand til torvet. Men det gjør det jo enklere for private aktører å tjene penger på merkevaren Sarpsborg :)

Når det gjelder anonymitet så er det vel ikke noen hemmelighet for SA-lesere hvem som står bak dette, men det gir jo et slør av mystikk å være litt hemmelighetsfull. Se hvordan Apple med sine lanseringer får masse fokus på grunn av spekulasjonene. Og tvilsomme elementer fra Fredrikstad bør dessuten ikke ha for lett tilgang til telefonterror og andre virkemidler!

winther sa...

Det er altfor mye anonymitet på nettet. Det gjør virksomheten mindre seriøs. Når det gjelder kommersiell virksomhet, medfører anonymiteten at klageadgangen og muligheten til å stille selgeren til ansvar, reduseres. Når e-postadressen og kontaktrubrikken i tillegg ikke fungerer, står en kjøper nokså hjelpeløs. At dette er et problem og ikke bare en tenkt situasjon, har "TV2 hjelper deg" brakt mange eksempler på.
Jeg har ikke sett SAs papirutgave for den siste uka. Men uansett om personene bak Pædde.com har stått fram der, eller ikke, burde nettsiden oppgi navnet på en ansvarshavende person og en e-postadresse som gjør det mulig å komme i kontakt med de ansvarlige. Det er alminnelig forretningsskikk.
For meg gjør det dessuten en viss forskjell om det er et internasjonalt eller nasjonalt firma som vil tjene penger på patriotiske sarpinger, eller om det er lokale krefter som står bak.
Særpingær med fantasi, morsomme ideer og evne til å sette tanker ut i livet, støtter jeg gjerne.
Men som det står i innlegget: Siden er grei den. Men hvem står bak?

GardM sa...

http://www.sa.no/lokale_nyheter/article5166731.ece

Her har du det du trenger :-)

mvh
Gard Molvig

winther sa...

Takk for hjelpen, Gard. Herrene Garder og Hauge var det altså.