fredag 12. februar 2010

Skærping?

sarpeliv.no har Leif André Rødin foreslått å lage en egen pølsevariant for tilhengere av Sarpsborg 08. Han mener at en slik pølseutgave kan være som et slags varemerke for klubben.
Det er et godt forslag. Som bør følges opp.

"Haldenpurke"
I Meny-butikken i Drøbak har jeg sett reklame for noe som heter "Haldenpurke". Det er visstnok et brødprodukt. Og Moss har - som Rødin minner om - pølse i vaffel.
Hvorfor skulle ikke også Sarpsborg ha noe særegent som forbindes med byen og laget?
Man har "gøttekællæne", selvsagt, men jeg kan liksom ikke se for meg at publikum på "Stadion" står og spiser julebakst mens kampene pågår.
Så ideen til Rødin er god den.

"Skærping"
Rødin foreslår "en sterk grillpølse/wiener med: chilli, jalapenos, hvitløk, grov sort pepper og ost". Kanskje. Og kanskje ikke.
Det bør avgjort være noe som smaker, men ingrediensene kan kanskje diskuteres?
Mitt forslag er at Sarpsborg Arbeiderblad griper tanken og utlyser en konkurranse som markedsføres både i papirutgaven og på sa.no.
Åpne opp for innsending av smaksforslag i 14 dager, og avhold deretter en avstemning på nettet. Rødins variant bør selvfølgelig delta i konkurransen.
Vinnerpølsa - som bør være noe mer enn ei vanlig varm pølse i brød eller "ullteppe" - bør få navnet "Skærping" med tydelige assosiasjoner til begrepet "særping".
SA har utspillet.

NB: Pass på å gi Rødin æren! Noen gjentakelse av neglisjeringen av han som fikk mgp til byen, trenger vi ikke!

Ingen kommentarer: