tirsdag 22. mars 2011

"Sterk særping" i Drøbak

Foto: Kow d.e. 22032011 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Felicia Øystå pakker inn "Sterk særping" til en kjøpelysten, pølseglad utflytta særping i Drøbak.


"Drøbak Ferskvarehandel" fører kjøttvarer fra sarpingen, pølsemaker Leif Rødin - bl.a. "Sterk særping".

Leif Rødins patriotiske pølse "Sterk særping" er i ferd med å erobre verden.
Foreløpig har den nådd til Drøbak.

"Sterk særping" hos Felicia og Siv
I Storgata i Drøbak ligger turistbyens eneste kjøttforretning.
"Drøbak Ferskvarehandel" eies og drives av Drøbak-damene Felicia Øystå og Siv Klynderud.
De har ikke vært lenge i bransjen.
Felicia har bakgrunn som pressefotograf og informasjonsarbeider, og Siv er skuespiller - bl.a. kjent fra julekalenderserien "Jul i Svingen", og som innehaver av den kvinnelige hovedrollen i Varg Veum-filmen "Begravde hunder biter ikke".

Godt innarbeidet
Forretningen er ikke nyetablert, men tvert i mot solid innarbeidet med godt rykte og en lang rekke faste kunder både fra nær og fjern.
Tidligere hette den "Drøbak Fersk og Frysevarer", og ble drevet av Sharif Moghal.
Etter 26 år syntes han at det var på sin plass å trappe ned, og de to dristige damene kastet seg rundt, slo til og ble innehavere en charkuteriforretning på Pavelstorget, midt i Drøbak sentrum.
Med i vareutvalget fulgte Rødins superpølse "Sterk særping" som Moghal - som den kvalitetsbevisste kjøtthandleren han var - sørget for å ha til sine kunder.

Ikke helt grønne
Foreløpig har de to foretaksomme damene fagkyndig hjelp i butikken, men målet er å bli mer selvhjulpne. Og de lærer fort.
– Jeg kan ganske mye om råvarer og har stor interesse for mat. Når vi får gått her sammen med Sharif en tid så blir dette veldig bra, sier Felicia Øystå til Østlandets Blad.
– Og jeg har jobbet fem år i en stor delikatessebutikk i London. Der lærte jeg veldig mye om behandling av råvarer, sier Siv Klynderud.

God hjelp fra Rødin
- Og så har vi god hjelp av sarpingen Leif Rødin som har pølsemakeri i Råde, sier Felicia Øystå til SarpsborgNotater når bloggeren stikker innom for å kjøpe "sterke særpingær". Rødin ringer vi til når det er noe vi lurer på. Han er velvillig og gir råd, og han hjelper til så godt han kan, forteller hun og pakker inn de siste særpepølsene hun har.
- Sånn, sier hun og legger pølsene i vakuummaskinen. Da må jeg ringe til Rødin og bestille flere. "Sterk særping" må vi ha.

Mer Rødin i Drøbak?
Drøbak er ikke noe stort sted, men et sted hvor det foregår litt av hvert. Og hvor folk ikke er redde for å tenke nytt og friskt.
- Jeg ser ikke bort fra at samarbeidet med Rødin kan utvikles ytterligere, sier Felicia Øystå hemmelighetsfullt. Hun har spennende planer.
- Kan du være litt mer konkret?
- Nei. Først må vi drøfte planene med Rødin og noen andre involverte, men se ikke bort fra at det kan bli mer "Sterk særping" i Drøbak i framtiden, sier hun.
Og gjør bloggeren og fruen riktig nysgjerrige. Gamle sarpinger som de er.
Mon tro hvilke kort de dristige damene i "Drøbak Ferskvarehandel" kan ha i ermet?

Ingen kommentarer: