"Torvkafeen" og "PeerGynthagen" er borte, men sarpingene koser seg med mat og drikke i friluft likevel. Midt i St. Marie-gate.
I går lokket sola sarpingene ut i frisk luft.
På "restauranthjørnet" midt i gågata satt folk sommerkledde og koste seg med mat og drikke.
Det er ikke noe galt i at folk har anledning til å sette seg ned, slappe av og nyte livet i St. Mariegate.
Absolutt ikke.
Men matservering må ikke bli det eneste som skjer.
I går ble det rigget høytaleranlegg like ved slik at en av forretningene kunne promotere sine varer og tjenester.
I mellomtiden trippet den lokale kulturen utålmodig og lurte på når den kunne slippe til med sitt anlegg og sitt bidrag til folkelig oppbyggelse og forlystelse.
Foruten dem som nøt sine forfriskninger i sola, var det en del flanerende, lettkledde sarpinger i gata - helt fra Torvet til EPA.
Men fullt var det ikke. Det var god plass til flere.
Det er vel ikke unaturlig at de som har noe å selge - eller "selge" - prøver å by fram sitt budskap der folk allerede er. Men gata er stor.
Skal man trekke flere til sentrum, bør aktiviteten fordeles slik at det skjer noe både her og der.
Konsentrerer man seg for mye om restaurantkundene, ekskluderer man samtidig dem som ikke skal spise eller drikke, men gjerne tar del i folkelivet.
Og er potensielle kunder.
Spredning av aktivitetene vil neppe skade, men vil tvert om kunne bidra til at flere kommer.
M.a.o. til større publikum.
Og større kundegrunnlag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar