mandag 6. oktober 2008

Nok en gavepakke fra Sarpsborg Sparta




Sarpsborg Sparta - Sogndal 2-2





Martin Wiig og John Andreas Husøy (nederst) scoret, men SSFK gav bort seieren som så mange ganger før.






Så skjedde det igjen.
Sarpsborg Sparta spilte bra, gjestene fikk lite til, sarpingene scoret og ledet - og gav bort seieren i nest siste minutt.
For hvilken gang denne sesongen?
Jeg gjentar et betimelig spørsmål: Har Sarpsborg Sparta ingen defensiv strategi?
Her dreier det seg, som tidligere skrevet, ikke om tilfeldigheter og personlige feil, men om en systemsvikt. Ser ikke Conny Karlsson dette problemet? Eller har han ingen løsning på det?
Når en scoringsfarlig angriper som Kai Risholt får stå alene med sarpekeeperen og uforstyrret får sette ballen i mål, tyder det på mental svikt og mangel på årvåkenhet hos sarpingene. Da har man nok en gang - og på tross av gjentatte påpekninger og advarsler, mentalt og praktisk avsluttet kampen før dommeren har blåst av.
Det straffer seg i alle divisjoner, men i de øverste seriene er dette helt utilgivelig sløvhet som nesten alltid går ut over laget med dårligst moral og disiplin.
"Safkokaradn" må ha ergret seg over et tafatt Sogndal som hadde fortjent å tape, og innstilt seg på å reise hjem med tom koffert, men må ha gnidd seg i øynene i vantro og gledet seg over et gavmildt Sarpsborg Sparta som generøst gav sogndølene ett gavepoeng med på vegen. De kan ikke ha trodd sine egne øyne da sarpingene åpnet forsvaret og slapp Risholt til.
Det gjorde vel ikke "Fossefallet" heller. Stakkars entusiaster. Nok en skuffelse. At det går an!

Ingen kommentarer: