fredag 11. juli 2008

Planbo burde sponset Sarpsborg Sparta

Hva i all verden har Planbo på en FFK-drakt å gjøre?

Draktreklame er ren sponsing.
Ingen skal komme her og fortelle meg at flere gjør business med Carnegie fordi firmaet pryder brystkassa på spillerne fra plankebyen.
Selv vet jeg ikke hva det er en gang.
Men Planbo vet jeg hva er. Tror jeg.
Det er et Sarpsborg-firma med adresse Rådhusveien 7 og med postadresse Klavestadhaugen.
Planbo er - så vidt jeg vet - eid av Faktor Eiendom som også er et Sarpsborg-firma. Og som også holder til i Rådhusveien.
Så hva har Planbo-reklamen på FFK-draktene å gjøre?
Hvis firmaet har penger til overs - selv om aksjekursene p. t. kan tyde på det motsatte - burde vel Planbo og Faktor Eiendom gi alt hva de makter til sarpefotballen?
FFK har kjøpt seg oppover i gradene takket være rike "onkler". Slike "onkler" har ikke vi, sies det.
Kanskje ikke. Men de rikingene vi har, kunne jo kanskje gitt pengene til byklubben Sarpsborg Sparta - i stedet for til erkekonkurrenten nede ved elveutløpet.
Kanskje støtter Planbo og Faktor Sarpsborg Sparta også. For det jeg vet.
Det er ikke poenget.
Poenget er at hvert øre de kan avse, burde vært brukt på Sarpsborg Sparta slik at laget kan skaffe seg bedre spillere, sikre plassen i 1. divisjon og klatre mot eliteserien.
Så hvorfor i all verdens rike bruker Planbo pengene sine i Fredrikstad?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Planbo er draktsponsor også i SSFK, men logoen har ikke den mest iøynefallende plasseringen.

En av bedriftens grundere er frekstakæll (vedk. var forøvrig med på å redde Stjernen tidligere i år), og det kan jo tenkes at det er noe av årsaken til at bedriften sponser idretten i begge byene.

En annen mulig årsak er det faktum at Planbo holder på med et gigantisk utbyggingsprosjekt på Østsida, og muligens anser sponsingen som et salgsfremmende tiltak?
Bedriften er som kjent inne på hyttemarkedet i Trysil, og har faktisk tiltrådd som en av hovedsponsorene for adeccoligakonkurrenten Nybergsund IL Trysil (Planbo-logoen pryder brystkassa til helgens motstandere)...

En annen av grunderne er forøvrig med i Sarpsborg Fotball Invest, som privatperson.

Anonym sa...

Hei, Anonym. Takk for opplysningene. Men poenget mitt gjenstår: Hver eneste sponsorkrone som sarpefirmaer - uansett opphavskællær! - kan avse til fotball, bør gå til Sarpsborg Sparta.