søndag 10. april 2011

Sarpsborg er Hockeytown

Foto: Kow d.e. 07032009 © Klikk på bildet for å se større versjon

Sparta Amfi: Norsk Ishockeys vugge, og arena for idrettsglede og folkelig underholdning.


Spartas jubelsesong er over. Med maksimalt utbytte: Seier i serien, og seier i sluttspillet. For første gang på 22 år havner ”bøtta” i Olavs by.

Hockeytown

Triumfene beviser at Sarpsborg er Hockeytown. Byens hockeylag er det beste i Norge. Og byen har landets ivrigste, mest entusiastiske, mest kunnskapsrike - og største! -hockeypublikum. 3500 personer så kampen. Deretter møtte tusenvis av glade sarpinger på ”Torvet” og hyllet heltene. Flott, Sparta! Flott, Sarpsborg!


Skylder på dommerne

Sparta måtte kjempe for kongepokal og gullhjelmer. Stavanger Oilers ytte god motstand – både hjemme i Stavanger og i Sparta Amfi. Også i den siste kampen. Men med unntak for katastrofekampen i Siddishallen der sarpingene måtte reise hjem med 5 baklengspukker i kofferten, var Sparta det beste laget. Stavanger-fansen mener at Sparta vant finalekampene fordi dommerne straffet Oilers, men overså grove Sparta-forseelser. Og Stavanger-trener Petter Thoresen sier til Rogalands Avis at Oilers var det beste laget i den siste kampen, men aldri klarte å komme tilbake etter de to scoringer i første periode. Det har det ingen ting med virkeligheten å gjøre. Hadde Oilers vært best, hadde de vunnet. Stavanger Oilers har hatt en bra sesong. Laget tok sølv i serien bak Sparta, og sølv i sluttspillet – bak Sparta. Det gir et riktig bilde av styrkeforholdet i norsk ishockey i sesongen 2010-2011.


Takk, Sparta

For en særpepatriot og Sparta-tilhenger som ikke har anledning til å se kampene live, men må følge utviklingen via referatene på PC’en, har sesongen bydd på spenning, ergrelser og glede. Noen ganger mer spenning enn hjertet har godt av. Men når enden er god, er allting godt! Jeg takker Sparta for gleden. Og spenningen. Sarpsborg og sarpingene bør - i tillegg til å takke for gleden – takke laget for den reklamen det har skaffet byen. Det kan knapt måles i penger.

Ingen kommentarer: