søndag 7. desember 2008

Sparta var friskere enn Frisk



Juryen mente at Petter Witnes (t.v.) var den beste, fansen holdt en knapp på Henrik Malmström (midten) og "eksperten" fra Hockeytown utpekte Håvard Mathiesen Bøe (t.h.) De scoret alle sammen. Det gjorde også Martin Røymark. Etter som ishockey er en lagsport, er vi mest tilbøyelig til å utpeke laginnsatsen som spesielt gledelig og rosverdig.

Sparta - Frisk Asker 4-1

Sparta tok seg sammen og gav hjemmepublikummet en førjulsgave som det nok vet å sette pris på: Klar seier over Frisk Asker, tre verdifulle poeng – og bevis for at laget kan, nå det legger godsida til.
Kampene mot Lørenskog og Vålerenga har vi forbigått i stillhet. Lørenskog er ingen Prügelknabe, men kan slå hvem som helst, og Vålerenga sikter mot stjernene. Tap for disse to lagene er derfor ikke noe å skamme seg over. Men det er slike lag et ambisiøst topplag må slå. Det er seier eller tap i slike kamper som skiller middelhavsfarerne, fra enerne.
La oss håpe at 4-1 over Frisk i går var mer enn en seier, at det var vendepunktet som vi har ventet på – og lengtet etter.
Det vil vise seg førstkommende torsdag, når laget på ny skal ut i en kamp det vinne - for fansens skyld, for byens skyld og for lagets egen skyld. Et nytt tap i ”neære Sandsund” vil tære på selvfølelsen og selvtilliten. En seier vil gi spillerne og tilhengerne grunn til å heve hodet og rake ryggen.
Spørsmålet er om radarparet Nilsson-Skrøder har maktet å legge opp en taktikk som gir Phil Osaer effektiv hjelp til å stenge kassa for scoringskåte Stjernenspillere, og som setter Spartaangriperne i stand til å utspille Stjernenforsvaret slik at pucken kan bli puttet i mål. Taktikken må bl.a. bestå i å velge rekker som best mulig matcher de rekkene Stjernen til en hver tid har på isen.
Spartaspillerne er skuddvillige. De kan for eksempel vinne skuddstatistikken 43-15 – slik de gjorde mot Frisk – men måtte nøye seg med fire scoringer. Selvfølgelig er det slik at den som skyter med hagle, treffer med et og annet hagl, men dette er en teknikk som overlater for mye til tilfeldighetene. Spillere som ikke har pucken, må utmanøvrere forsvarerne og keeper slik at puckfører kan score. Banalt? Noe alle vet? Ja, ja. Men det blir jo ikke gjort! Eller gjort altfor, altfor sjelden.
Supporterne mente at Henrik Malmström var ”Star of the game”, Rino Løkkeberg utpekte Håvard Mathiesen Bøe som Spartas beste spiller, forteller SA, mens Petter Witnes var den som fikk denne æren ”offisielt”. Jeg tolker dette som et tegn på at flere var gode. La oss håpe at det fortsetter.
Ikke minst ”til torsda’n”. Reis nå for all del ikke ned med bøyd nakke og med det formål å gjøre tapet minst mulig. Reis ned for å vinne! Gi jernet fra første øyeblikk. Sørg for at de spillerne som ikke har pucken, er minst lite aktive og aggressive forover og bakover som puckføreren er. Stå ikke og lur på hvordan det går, men skap action.
Og: Hold dere for all del på isen! Det er der kampen foregår - og det er der den avgjøres!

Ingen kommentarer: