mandag 10. mars 2008

Ingen firkantet kloss på Torvet

Den 2. mars skrev jeg om utbyggingen på Torvet under tittelen Uklare planer for Torvet Klikk på lenken og se innlegget.

På forespørsel har arkitekt Martin Ebert i Plus Arkitektur oppklart problemet med den "store flate klossen" som preger bildet i "sa". Det er ingen bygning, men bildet er tatt slik at et skissert påbygg på taket av Sagahuset feilaktig framstår som et bygningselement på Torvet. Men som Ebert understreker: "Volumnet står ikke ut på torvet og er derfor selvfølgelig ikke med på plantegningen publisert i SA".

Til oppklaring har Ebert sendt meg dette bildet:


Foto: Plus Arkitektur, Sarpsborg ©
Klikk på bildet og se noe større versjon.

Den store "klossen" til høyre på bildet, hører ikke til blant de planlagte byggene på Torvet, men er et mulig påbygg på taket av Sagahuset. Vi savner en modell som publikum kan "gå inn i", ikke fysisk, men virtuelt, og som gir et inntrykk av dimensjoner og størrelsesforhold.

Fremdeles gjenstår det å få vite hvor nedkjøringen til garasjene skal være, og hvordan nedkjøringen vil framstå rent bygningsmessig og visuelt. Allmennheten burde også i god tid få se en modell fra en vinkel som gjør det mulig å se hvordan elementene på Torvet vil fortone seg for gående mennesker i normal høyde.

Jeg viser forøvrig igjen til innlegget Matstova fra 1890 til 2008 som i aller høyeste grad angår Torvet og Torvets nærmiljø.

Ingen kommentarer: